Yok edilmeye çalışılan bir hazine: Hassa leçelik Alan ve Biyoçeşitliliği

Bu haftaki Çarşamba Söyleşimizin konusu yakın zamanda tescil edilen bir tabiat anıtı: Hatay`ın Hassa ilçesi sınırları içinde bulunan lav tüpü mağaraları 2016`dan beri sürdürülen bilimsel araştırmalar sonucunda ülkemizin 115. Tabiat Anıtı olarak tescil edildi. Yöre halkı tarafından "leçe" olarak adlandırılan alan, kayaçlarda meydana gelen yaygın yarık ve çatlakları yüzeye çıkarak dolduran bazaltik magmatizma ve bunun içini boşaltarak tüp haline getiren ikincil bir magmatik evreden oluşuyor.



Söyleşide konuğumuz Prof. Dr. Nursel Aşan Baydemir eşsiz jeolojik yapısıyla Hassa leçelik alanı ve biyoçeşitliliğini aktaracak.

Prof.Dr. Nursel Aşan Baydemir Hakkında:

Prof.Dr. Nursel Aşan Baydemir Lisans, Yüksek lisans ve Doktora eğitimini Ankara Üniversitesi, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü`nde tamamladı. Halen Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü`nde görev yapmakta olan Prof. Baydemir`in çalışma alanları memeli sistematiği ve taksonomisi, yarasa, sitogenetik, ekoloji ve koruma biyolojisidir. 

NOT: Çarşamba söyleşilerimizi derneğimizin yaklaşık 40 kişi kapasiteli salonunda gerçekleştiriyoruz. Salon kapasitemiz nedeniyle söyleşilerimize katılamayanlar, söyleşilerin video kaydını youtube kanalımızdan takip edebilirler:









Çarşamba Söyleşileri Kanalı 

 







Son Güncelleme: 21 Kasım 2019